TSstartup: spoznajte sprejete ekipe na otvoritveni zabavi 15. oktobra! - Netokracija.si

TSstartup: spoznajte sprejete ekipe na otvoritveni zabavi 15. oktobra!

Novi podjetniški pospeševalnik Telekoma Slovenije smo na Netokraciji že podrobno predstavili, sedaj pa je čas, da spoznate tudi sprejete ekipe! V TSstartup se je prijavilo skupaj 78 podjetij, ekip in posameznikov, sprejeli pa so le 11. Nekatere že dobro poznamo, za druge bomo še slišali. Vsem pa iskreno čestitamo, ker so uspešno prestali prvi filter ter jim želimo maksimalen izkoristek pospeševalniške izkušnje! Ekipe boste lahko spoznali na Otvoritveni zabavi TSstartup, ki bo v ponedeljek, 15. oktobra 2012 (prijave!). Do takrat pa preberite spodnje vrstice :)

Novi podjetniški pospeševalnik Telekoma Slovenije smo na Netokraciji že podrobno predstavili, sedaj pa je čas, da spoznate tudi sprejete ekipe! V TSstartup se je prijavilo skupaj 78 podjetij, ekip in posameznikov, sprejeli pa so le 11. Nekatere že dobro poznamo, za druge bo pa startup sfera še slišala. Vsem iskreno čestitamo, ker so uspešno prestali prvi filter in jim želimo maksimalen izkoristek pospeševalniške izkušnje! Ekipe boste lahko spoznali na Otvoritveni zabavi TSstartup, ki bo v ponedeljek, 15. oktobra 2012 (prijave!). Do takrat pa preberite spodnje vrstice.

Beerhunt (podjetje: Oust.me)
Beerhunt cilja na neskončno tržišče – ljubitelje piva, nastaja pa izpod prstov ustvarjalcev Oust.me, ki se bodo sedaj fokusirali na novo aplikacijo. S pomočjo »instagrama za pivo« bodo uporabniki lahko našli lokale z najcenejšim pivom in pestro izbiro različnih vrst priljubljenega ‘napitka’. Vsebine (informacije o cenah in vrstah piva, komentarje o lokaciji …) generirajo uporabniki, monetizacija pa bo šla v smer premium vsebin za uporabnike, white labellinga in prodaje oglaševalskega prostora pivovarnam. Aplikacija bo na voljo v iOS, Android in Windows phone različici.

CameraDraw (podjetje: GVision)
»Oči, nariši mi psa!« »Ni panike, samo mobitel vzamem!« CameraDraw bo iOS in Android aplikacija, ki omogoča preprosto risanje. Uporabnik skozi mobilno napravo gleda na papir, s pisalom pa sledi projekciji slike. Brezplačna verzija bo omogočala risanje preprostejših slik, plačljiva pa shranjevanje in dodatne možnosti. Konkurenčne rešitve omogočajo zgolj step-by-step učenje risanja, nobena pa ne uporablja opisane tehnike.

Dimension Empires (podjetje: Amplio)
Dimension Empires je strateška mobilna igra, ki vam omogoča, da z gibanjem v realnem svetu osvajate virtualna območja. Cilj igre je na zabaven način spodbuditi osebe od 10. do 30. leta starosti k bolj pogostemu gibanju. Aplikacija bo na voljo v iOS in Android različici, komercialno bo pa zanimiva za promocijo blagovnih znamk z »zakupom« ozemlja, postavitvijo multimedijske vsebine na lokacijah in kot pospeševalnik prodaje različnih izdelkov.

DnA
Vsi ljubitelji križank se bodo razveselili prve Android aplikacije za reševanje križank. Aplikacija bo omogočala prenos in reševanje križanke, prostor bo pa tudi za oglaševalce, ki bodo križanke lahko ‘pobrendirali’ oz zakupili nagradna gesla.

Flyet
Če fotke in posnetke z mobilnega telefona na računalnik vedno prenašate ročno, ker ne želite plačevati za cloud storitve, ali pa preprosto ne verjamete v njihovo zasebnost, bo Flyet rešil vaše težave. Je storitev za sinhronizacijo fotk in posnetkov med telefonom in računalnikom, ki omogoča neposreden šifriran prenos, brez posredovanja clouda. Algoritem za inteligentno upravljanje prostora pa omogoča, da tega nikoli ne zmanjka. Ekipa bo gradila na freemium modelu, letna naročnina pa bo primerljiva z mesečnimi naročninami konkurenčnih storitev AeroFS, Pocket Cloud in Tonido.

FOOTURE
FOOTURE je storitev, ki povezuje družbeno odgovorne posameznike in družbeno odgovorna podjetja. Brezplačna iPhone aplikacija meri hojo in vožnjo s kolesom s pomočjo pedometra in GPS-a, uporabnika pa za gibanje nagradi s kuponi in drugimi benefiti družbeno odgovornih podjetij. Ciljajo predvsem na ameriški trg, kjer se srečujejo z velikim problemom debelosti populacije in pomanjkanjem gibanja.

Peekster (podjetje: Aventa+)
Peekster je mobilna aplikacija ki omogoča nadgradnjo vsebin tiskanih medijev. Uporabnik prebira članek v tiskanem mediju, ga poskenira s pomočjo aplikacije, ta mu pa ponudi dodatne vsebine iz oblaka. Iz nekaj sedaj monotonih povedi članka, lahko dobi foto galerijo, video prispevek, odda komentar, si ogleda grafe, ipd. Članke lahko deli prek družbenih omrežij ali kratkih sporočil. Če članka ne prebere do konca, lahko z branjem nadaljuje kasneje iz mobilne naprave. Dodatne vsebine za določen članek lahko uredniki določajo sami, lahko se sinhronizira z njihovimi spletnimi stranmi ali pa se sorodne vsebine iščejo neposredno iz interneta.

Povabi.si
Povabi.si je servis, ki ga že dobro poznamo, za prijavo v TSstartup pa se je Rok Meglič odločil, ker želi ob obstoječih funkcionalnostih (urejanje in uvoz kontaktov, kreiranje skupin, pregled in preprosta organizacija dogodkov), razviti mobilno plačevanje za vse vrste dogodkov (pikniki, športni dogodki, koncerti) ter prek M:Vrata pokukati tudi izven meja Slovenije.

RibiškeKarte.si (podjetje: Ribon)
Ribon razvija spletno platformo www.ribiskekarte.si, ki bo omogočila preprost nakup ribiških kart slovenskim in tujim ribičem. Cilj je pospešiti razvoj in prepoznavnost slovenskega turističnega ribolova. Platforma bo omogočala live streaming z ribiških območij, statistike, komunikacijo s potencialnimi strankami, boljši nadzor in agregatno oglaševanje, želi pa rešiti problem neorganiziranosti nakupa dovolilnic, ponarejanja in zamud s plačili pogodbenih prodajalcev.

Sportifiq
Sportifiq je spletna (in kmalu tudi mobilna) storitev, ki rekreativnim badminton in teniškim igralcem olajša organizacijo ter omogoča izkušnjo profesionalnih atletov. Na spletni aplikaciji se organizirajo rekreativne lige, kjer igralci sami označujejo zmagovalce po odigrani tekmi. Za razliko od navadnih rekreativnih lig, pa sportifiq vodi t.i. “rating” za vsakega igralca, ki po zgledu profesionalnih igralcev lepo opisuje igralčevo znanje in omogoča vstop v zahtevnejše lige. Aplikacija omogoča zakup igrišč, kjer si Sportifiq vzame maržo.

Stream.io
Spletna storitev, ki želi konkurirati Groovesharku, Rdiu in Spotifyju, a vendarle na drugačen način: fokus je na visoki kakovosti glasbe (lossless), ne glede na to, kje se uporabnik nahaja. Fantje so šele na začetku dolge poti: za omogočanje dostopa do glasbene knjižnice resnično vsepovsod je treba razviti mnogo različnih vmesnikov, ki bodo dostopali do podatkov centraliziranega API-ja. V planu je razvoj za Android, iOS in WP7 mobilne platforme, in namizne aplikacije za vse večje operacijske sisteme, torej za Windows, Linux in OSX.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.