Uradna otvoritev RockPaperStartups, največje poletne evropske startup konference! Dva dneva vrhunskih predavanj na pravi rokerski lokaciji. - Netokracija.si

Uradna otvoritev RockPaperStartups, največje poletne evropske startup konference! Dva dneva vrhunskih predavanj na pravi rokerski lokaciji.

RPSVipiGradonacelnikWEB
Mladen Pejković (VipNet), Ivan Brezak Brkan (Netokracija) in Vojko Obersnel (župan mesta Reka) na otvoritvi konference RockPaperStartups (foto: Marina Filipović Marinshe)

Največja evropska poletna startup konferenca RockPaperStartups se je pričela danes ob 10.30 v Kompleksu Rikard Benčić v Reki. Konferenco je odprl Ivan Brezak Brkan, ustanovitelj in glavni urednik Netokracije. Ivan je predstavil partnerje, govorce in program ter se jim iskreno zahvalil. Zagotovil je, da bo ekipa Netokracije takoj po konferenci začela pripravljati RockPaperStartups 2.0 :)

Ivan je besedo predal Mladenu Pejkoviću, direktorju hrvaškega mobilnega operaterja VipNet, ki je tudi generalni pokrovitelj konference. Mladen je občistvo ogrel z nekaj minutnim motivacijskim govorom o zgodovini svojega podjetja. Tudi VipNet je bil namreč pred 15 leti startup z nekaj zaposlenimi in, po Mladenovih besedah, zelo grdimi pisarnami :) Spomnil se je časov, ko so prišli na banko ‘po denar’ in bankirjem povedali, da želijo postati drugi največji mobilni operater na Hrvaškem. Na banki so jim dejali, da ne verjamejo, da bo na Hrvaškem več kot 4 % ljudi uporabljalo mobilne telefone!  Še posebej debelo so jih gledali, ko so govorili o SMS-ih.

VIPGovor
Direktor VipNeta Mladen Pejković je povedal nekaj anekdot z začetka poslovanja drugega največjega mobilnega operaterja na Hrvaškem
RPSGradonacelnik
Obi, kot ljubkovalno pravijo reškemu županu, odpira RockPaperStartups (foto: Marina Filipović Marinshe)

Mladen verjame v magični trikotnik ekonomičnosti, etike in ekologije, startupom pa svetuje, naj ostanejo znotraj tega trikotnika, tudi ko postanejo veliki. Nekoč, ko bo vaše podjetje uspešno, si ne smete dovoliti luksuza v obliki spanca, saj vas bodo v nasprotnem povozili drugi. Če boste ustvarjali delovna mesta v naši regiji, ki jo pretresajo ekonomske turbulence, vas bodo imeli radi tudi mediji. Predvsem pa ne pozabite na upanje – upanje je tisto, kar vodi vse v življenju.

Sledil je Vojko Obersnel, župan mesta Reka, ki gosti konferenco. Obi, kot ga kličejo njegovi someščani, je govoril tudi v imenu predsednika Republike Hrvaške Iva Josipovića, častnega pokrovitelja dogodka. Zanimivo je, da je Reka že pred 20 leti imela prvi podjetniški inkubator, Obi pa je eden izmed politikov, ki tvita sam. Slovenski politiki, zgledujte se!

Aplikacija RockPaperStartups

Namestite si aplikacijo RockPaperStartups, ne pozabite opraviti Foursquare check-in in tvitajte pod hashtagom #RockPaperStartups!

rpssponzori
Partnerji konference RockPaperStartups

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.