Do vratu v blatu: Medicinski pospeševalnik delcev - Netokracija.si

Do vratu v blatu: Medicinski pospeševalnik delcev

Prvo letošnje predavanje iz serije predavanj Do vratu v blatu bo namenjenu predstavitvi medicinskega pospeševalnika delcev. Na predavanju boste lahko izvedeli, kaj to sploh je, predstavljen pa bo tudi celoten nadzor ter programska oprema v ozadju takšnega pospeševalnika.

Prvo letošnje predavanje iz serije Do vratu v blatu se bo zgodilo 29. januarja 2015 v predavalnici P01 na novi lokaciji Fakultete za Računalništvo in Informatiko.
Prvo letošnje predavanje iz serije Do vratu v blatu se bo zgodilo 29. januarja ob 17. uri v predavalnici P01 na novi lokaciji Fakultete za računalništvo in informatiko.

Prvo letošnje predavanje iz serije predavanj Do vratu v blatu bo namenjenu predstavitvi medicinskega pospeševalnika delcev, zgodilo pa se bo 29. januarja 2015 ob 17. uri v predavalnici P01 na novi lokaciji Fakultete za Računalništvo in Informatiko. Predaval bo Samo Tuma iz podjetja Cosylab.

Verjetno se večina sprašuje, kaj medicinski pospeševalnik delcev (medical particle accelerator) sploh je? Večini so znani pospeševalniki delcev, ki so namenjeni raziskavam v fiziki, vendar pa se je raba pospeševalnikov v zadnjih letih razširila tudi na področje medicine, še posebej v zvezi s protonsko rakavo terapijo bolnikov, ki je veliko bolj učinkovita od klasičnege obsevanja.

Kako zadeva sploh deluje? Nadzor pospeševalnika za protonsko terapijo je izjemno zapleten, saj je potrebno nadzorovati ogromno naprav, senozorjev in drugih parametrov, ki so potrebni za uspešno terapijo. Kontrolni sistem pa mora vse skupaj uspešno poganjati, zato je vloga programske opreme zelo velika. Celotno delovanje bo na razumljiv način predstavil razvijalec programske opreme Samo Tuma, ki je tudi vodja projektov pri podjetju Cosylab.

Cosylab je hitro rastoče slovensko podjetje, ki deluje na poročju razvoja naprednih tehnologij v svetovnem merilu. Izdelujejo produkte in razvijajo storitve, ki so namenjene tehnološko zahtevnim kupcem. Podjetje je bilo zasnovano pod okriljem Instituta Jožef Stefan. S trdim delo je Cosylab hitro postalo vodilno podjetje na področju razvoja kontrolnih sistemov za pospeševalnike.

Če vas zanimajo pospeševalniki delcev, tega predavanja vsekakor ne smete zamuditi. Prijava na dogodek je obvezna.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.