V Mariboru mednarodna BattleMeshV8 konferenca

V Mariboru mednarodna BattleMeshV8 konferenca

Mariborska civilna pobuda wlan slovenija letos gosti mednarodno konferenco BattleMeshV8, kjer se bodo srečali strokovnjaki s celega sveta, ki delajo na področju odprtega in nevtralnega Interneta. Konferenca bo potekala od 3. do 9. avgusta v Mariboru.

Naslednji teden ste vabljeni v Maribor na konferenco, ki bo združila strokovnjake s področja skupnostnega Interneta. Vir: wlan slovenija
Naslednji teden ste vabljeni v Maribor na konferenco, ki bo združila strokovnjake s področja skupnostnega Interneta. 

Slovenska pobuda za izgradnjo skupnega odprtega brezžičnega internetnega sistema, wlan slovenija, o katerih smo na Netokraciji pred kratkim tudi pisali, tokrat vabi na mednarodno konferenco BattleMeshV8. Slednja bo potekala naslednji teden, od 3. do 9. avgusta v mariborskem Domu obrambe Pekre.

Strokovnjaki iz vsega sveta za gradnjo skupnostnega Interneta

Konferenca, ki je lani potekala v nemškem Leipzigu, bo letos v Maribor pripeljala strokovnjake s celega sveta, ki delajo na področju razvoja brezplačnega in skupnostnega Interneta. Cilj dogodka je vzpostavitev začasnega testnega okolja za testiranje različnih usmerjevalnih protokolov za mesh omrežja s standardiziranimi testi za različna omrežja.

Kot pravijo organizatorji, bo to tekmovanje z družabnim pridihom. Na konferenci boste namreč lahko skupaj preizkusili in primerjali delovanje različnih usmerjevalnih protokolov za mesh omrežja, kot so Babel, B.A.T.M.A.N., BMX, IEEE 802.11s in OLSR. Ob testiranju pa bodo hkrati potekala tudi predavanja, delavnice in hackathoni na različne teme.

Lansko leto je konferenca potekala v nemšekm Leipzigu, letos jo gostijo v Mariboru. Vir: wlan slovenija
Lansko leto je konferenca potekala v nemškem Leipzigu, letos jo gostijo v Mariboru. Vir: wlan slovenija

Med zanimivimi predavatelji bodo letos:

  • Juliusz Chroboczek, raziskovalec iz francoske Université de Paris-Diderot, ki raziskuje nove pristope usmerjanja podatkov po omrežjih. V njegovi raziskovalni ekipi so razvili Babel usmerjevalni protokol, ki združuje ideje iz DSDV, AODV in EIGRP protokolov. Prispeva tudi k DHT in Bittorrent protokolom.
  • Dave Taht, ki rešuje problem pojava “bufferbloat” v omrežjih, ki povzroča zakasnitve v prenosu podatkov. Sodeluje pri razvoju novih TCP, AQM in QoS algoritmov in pri razvoju Cerowrt Linux distribucije.
  • Juan Benet, ki razvija sistem IPFS, novo generacijo spleta samega. IPFS združuje ideje iz Bittorrent, Git in Bitcoin protokolov, da omogoči nov decentraliziran protokol za hypermedijske vsebine.

Prijavite se lahko tukaj, preverite pa že lahko tudi urnik konference. Vabljeni!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Sponzorirano

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.