V Mariboru mednarodna BattleMeshV8 konferenca

V Mariboru mednarodna BattleMeshV8 konferenca

Mariborska civilna pobuda wlan slovenija letos gosti mednarodno konferenco BattleMeshV8, kjer se bodo srečali strokovnjaki s celega sveta, ki delajo na področju odprtega in nevtralnega Interneta. Konferenca bo potekala od 3. do 9. avgusta v Mariboru.

Naslednji teden ste vabljeni v Maribor na konferenco, ki bo združila strokovnjake s področja skupnostnega Interneta. Vir: wlan slovenija
Naslednji teden ste vabljeni v Maribor na konferenco, ki bo združila strokovnjake s področja skupnostnega Interneta. 

Slovenska pobuda za izgradnjo skupnega odprtega brezžičnega internetnega sistema, wlan slovenija, o katerih smo na Netokraciji pred kratkim tudi pisali, tokrat vabi na mednarodno konferenco BattleMeshV8. Slednja bo potekala naslednji teden, od 3. do 9. avgusta v mariborskem Domu obrambe Pekre.

Strokovnjaki iz vsega sveta za gradnjo skupnostnega Interneta

Konferenca, ki je lani potekala v nemškem Leipzigu, bo letos v Maribor pripeljala strokovnjake s celega sveta, ki delajo na področju razvoja brezplačnega in skupnostnega Interneta. Cilj dogodka je vzpostavitev začasnega testnega okolja za testiranje različnih usmerjevalnih protokolov za mesh omrežja s standardiziranimi testi za različna omrežja.

Kot pravijo organizatorji, bo to tekmovanje z družabnim pridihom. Na konferenci boste namreč lahko skupaj preizkusili in primerjali delovanje različnih usmerjevalnih protokolov za mesh omrežja, kot so Babel, B.A.T.M.A.N., BMX, IEEE 802.11s in OLSR. Ob testiranju pa bodo hkrati potekala tudi predavanja, delavnice in hackathoni na različne teme.

Lansko leto je konferenca potekala v nemšekm Leipzigu, letos jo gostijo v Mariboru. Vir: wlan slovenija
Lansko leto je konferenca potekala v nemškem Leipzigu, letos jo gostijo v Mariboru. Vir: wlan slovenija

Med zanimivimi predavatelji bodo letos:

  • Juliusz Chroboczek, raziskovalec iz francoske Université de Paris-Diderot, ki raziskuje nove pristope usmerjanja podatkov po omrežjih. V njegovi raziskovalni ekipi so razvili Babel usmerjevalni protokol, ki združuje ideje iz DSDV, AODV in EIGRP protokolov. Prispeva tudi k DHT in Bittorrent protokolom.
  • Dave Taht, ki rešuje problem pojava “bufferbloat” v omrežjih, ki povzroča zakasnitve v prenosu podatkov. Sodeluje pri razvoju novih TCP, AQM in QoS algoritmov in pri razvoju Cerowrt Linux distribucije.
  • Juan Benet, ki razvija sistem IPFS, novo generacijo spleta samega. IPFS združuje ideje iz Bittorrent, Git in Bitcoin protokolov, da omogoči nov decentraliziran protokol za hypermedijske vsebine.

Prijavite se lahko tukaj, preverite pa že lahko tudi urnik konference. Vabljeni!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.