V Mariboru mednarodna BattleMeshV8 konferenca

Mariborska civilna pobuda wlan slovenija letos gosti mednarodno konferenco BattleMeshV8, kjer se bodo srečali strokovnjaki s celega sveta, ki delajo na področju odprtega in nevtralnega Interneta. Konferenca bo potekala od 3. do 9. avgusta v Mariboru.

Naslednji teden ste vabljeni v Maribor na konferenco, ki bo združila strokovnjake s področja skupnostnega Interneta. Vir: wlan slovenija
Naslednji teden ste vabljeni v Maribor na konferenco, ki bo združila strokovnjake s področja skupnostnega Interneta. 

Slovenska pobuda za izgradnjo skupnega odprtega brezžičnega internetnega sistema, wlan slovenija, o katerih smo na Netokraciji pred kratkim tudi pisali, tokrat vabi na mednarodno konferenco BattleMeshV8. Slednja bo potekala naslednji teden, od 3. do 9. avgusta v mariborskem Domu obrambe Pekre.

Strokovnjaki iz vsega sveta za gradnjo skupnostnega Interneta

Konferenca, ki je lani potekala v nemškem Leipzigu, bo letos v Maribor pripeljala strokovnjake s celega sveta, ki delajo na področju razvoja brezplačnega in skupnostnega Interneta. Cilj dogodka je vzpostavitev začasnega testnega okolja za testiranje različnih usmerjevalnih protokolov za mesh omrežja s standardiziranimi testi za različna omrežja.

Kot pravijo organizatorji, bo to tekmovanje z družabnim pridihom. Na konferenci boste namreč lahko skupaj preizkusili in primerjali delovanje različnih usmerjevalnih protokolov za mesh omrežja, kot so Babel, B.A.T.M.A.N., BMX, IEEE 802.11s in OLSR. Ob testiranju pa bodo hkrati potekala tudi predavanja, delavnice in hackathoni na različne teme.

Lansko leto je konferenca potekala v nemšekm Leipzigu, letos jo gostijo v Mariboru. Vir: wlan slovenija
Lansko leto je konferenca potekala v nemškem Leipzigu, letos jo gostijo v Mariboru. Vir: wlan slovenija

Med zanimivimi predavatelji bodo letos:

  • Juliusz Chroboczek, raziskovalec iz francoske Université de Paris-Diderot, ki raziskuje nove pristope usmerjanja podatkov po omrežjih. V njegovi raziskovalni ekipi so razvili Babel usmerjevalni protokol, ki združuje ideje iz DSDV, AODV in EIGRP protokolov. Prispeva tudi k DHT in Bittorrent protokolom.
  • Dave Taht, ki rešuje problem pojava “bufferbloat” v omrežjih, ki povzroča zakasnitve v prenosu podatkov. Sodeluje pri razvoju novih TCP, AQM in QoS algoritmov in pri razvoju Cerowrt Linux distribucije.
  • Juan Benet, ki razvija sistem IPFS, novo generacijo spleta samega. IPFS združuje ideje iz Bittorrent, Git in Bitcoin protokolov, da omogoči nov decentraliziran protokol za hypermedijske vsebine.

Prijavite se lahko tukaj, preverite pa že lahko tudi urnik konference. Vabljeni!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.