Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Coworking ali slovenski izraz sodelo nikakor ni več novost na slovenskih tleh. Ko so krizni časi jemali delovna mesta in upanje, se je marsikdo znašel po svoje in poskušal na različne samostojne načine služiti kruh. Zamisel o skupnih pisarnah, kjer lahko po potrebi najameš mizo, pisarno ali sejno sobo ter se srečuješ z drugimi podjetniki in kreativci se je zdela naravnost fantastična in skozi leta prerasla v koncept, brez katerega si ne moremo več predstavljati sodobnega dela.

Ključno je, da na začetku razjasnimo dva pojma. Coworking oz. sodelo je način dela, pri katerem posamezniki, ki med sabo niso službeno povezani, delajo v skupnem prostoru z namenom optimiziranja stroškov prostorov in izmenjave mnenj. Uporabnikom je na voljo osnovna pisarniška infrastruktura, ki največkrat vključuje mizo, stol, hiter dostop do interneta, pisarniške pripomočke in možnost tiskanja, skeniranja. Posamezniki so povezani v skupnost samostojnih podjetnikov in kreativcev, ki sodeluje, si izmenjuje izkušnje, se povezuje v delovne kolektive, itn. Za razliko od desk sharinga ali zgolj deljenja mize. Coworking je bistveno več kot deljenje miz in prostorov.

V Sloveniji je v zadnjem desetletju zraslo in tudi propadlo veliko coworking prostorov. Na enem mestu smo za vas zbrali trenutno aktivne prostore sodela pri nas.

Ljubljana

Poligon, Tobačna ulica 5

Poligon je največji in najdlje delujoč sodelavni prostor pri nas, ki deluje v velikem prostoru nekdanje ljubljanske Tobačne tovarne. Njihova največja prednost je velikost, saj na 60 mizah, ki jih ponujajo, najdete skupnost ljudi najrazličnejših poklicnih profilov in znanj. Skupaj s sodelavnim prostorom deluje tudi kreativni center, ki ponuja številne izobraževalne programe in dogodke. Poligon je več kot prostor, je skupnost kreativnih posameznikov, ki si med seboj pomagajo, izmenjujejo izkušnje, poslovno sodelujejo. Kako so orali ledino, pa se spomnimo tukaj.

Atol Coworking, Leskoškova cesta 9e

Odlično umeščen v bližini ljubljanske obvoznice in tako dosegljiv z vsakega konca, Atol ponuja živahno podjetniško skupnost. Pisarne, urejene po metodi feng-shui, bodo navdušile vsakega ljubitelja naravne svetlobe.

ABC HUB, Letališka 3

ABC Hub obsega več kot 2000 m2 moderno opremljenega delovnega prostora, ki ponuja vso potrebno tehnično podporo. Na voljo so vam delovna mesta za 1 ali 3 mesece, učilnice in tri velike sejne sobe. Zagotovljeno je tudi brezplačno parkirišče. Hub sodeluje z ABC pospeševalnikom in Zavodom Ypsilon, ki uporabnikom zagotavljajo, da so vedno na tekočem z najnovejšimi trendi v svetu posla.

ABC Hub

Regus, Trg republike 3

V samem središču prestolnice lahko za različne potrebe najamete pisarniški prostor za eno osebo ali celotno ekipo, delovno mizo v skupnem prostoru, prostor za sestanek in neformalni skupni prostor za sestankovanje ob kavi. Regus je član globalne mreže, kar pomeni, da lahko s članstvom pri njih izbirate med prostori sodela v več kot 3000 mestih na svetu.

Zavod Mladi podjetnik, Kunaverjeva ulica 9

V ljubljanski Šiški lahko najamete svojo delovno mizo v Zavodu Mladi podjetnik. Prostor sodela, ki je blizu ljubljanske obvoznice in nudi tudi brezplačen parkirni prostor, nudi 32 delovnih mest. Vsakemu mestu pripadajo osnovne potrebščine vključno z omaro za shranjevanje. Uporabnikom je na voljo tudi obsežna knjižnica.

MP hub, Trg komandanta Staneta 8

Zavod Mladi podjetnik je odprl povsem nov, sodoben in odlično opremljen coworking prostor za 28 uporabnikov.  Prostor, oblikovan skupaj z arhitekti, specializiranimi za workplace design, se nahaja v pritličju stanovanjsko-poslovnega objekta v Šiški in je enostavno dostopen ter ponuja brezplačno parkirišče. V MP hubu je mogoče najeti le fiksna delovna mesta za daljše časovno obdobje.

Hekovnik, Tobačna ulica 5

Hekovnik, ki ga bolje poznamo kot startup “šolo” z množico mentorjev, ki ustvarjajo prostor za razvoj idej, ponuja tudi skupnostne pisarniške prostore. V prostoru sodela že deluje več kot 20 skupin, ki sem jim lahko pridružite, če iščete svojo delovno mizo v produktivnem in spodbudnem okolju.

Center inovativnega podjetništva NLB, Trg republike 2

CIP, ki je plod širjenja ponudbe za podjetnike Nove ljubljanske banke, ponuja comeeting prostore za vse, tudi nekomitente. Če potrebujete prostor za sestanek (sestankovalnice za od 2 do 8 oseb), delavnico (ustvarjalnice do 15 oseb) ali dvorano za dogodek, srečanje, kongres (mala dvorana in velika dvorana, od 40 do 170 oseb) v mestnem središču, je CIP pravi naslov. Poleg prostorov nudijo tudi bančno-finančno svetovanje.

HUB33, Stegne 33, Ljubljana

HUB33 so poslovni prostori za hiter sestanek, pisarne za krajši ali daljši najem, 3 sejne sobe (2 manjši – 8 oseb in 1 veliko – 20 oseb), lokacija za dogodke z vso potrebno opremo. Omogočajo najem virtualne pisarne. Uporabnikom ponujajo tudi veliko dodatnih možnosti za delo in prosti čas.

Kovačnica

Gorenjska

Pisarna tovarna, Cesta talcev 8, Domžale

Še ena stara tovarna, ki je dobila novo namembnost. Prostor sodela s pogledom na kamniške Alpe vam v Domžalah ponuja odlično priložnost za spremembo delovnega okolja in druženje s somišljeniki. Ponujajo vam osnovno opremo, parkirni prostor in bližino trgovine, da ne boste lačni.

Kikštarter, Fužine 134, Kamnik

Nedaleč od ljubljanskega vrveža boste v Kamniku našli KIKštarter, ki ponuja stalna ali fleksibilna delovna mesta. V pisarni odprtega plana je na voljo 8 miz, za več zasebnosti je na voljo 9 pisarn, 1 konferenčna soba in bralni kotiček s strokovno literaturo. Za sprostitev pa se lahko sprehodite še na vrt. Zraven obratuje tudi KIKlab, ki vam omogoča preizkušanje inovativnih idej v praksi.

Kovačnica, Župančičeva ulica 22, Kranj

Kranjska zgodbo o sodelu kuje Kovačnica, ki ponuja najem 4 pisarn (1-2 osebi) in 29 sodelavnih mest. Poleg osnovne tehnične podpore ponujajo tudi veliko brezplačno parkirišče in kuhinjo za souporabo.

Lokomotiva, Mestni trg 38, Škofja Loka

V središču starega mesta je za prostor sodela na voljo 120 m2 delovnih površin za delo v spodbudnem podjetniškem okolju. Na voljo so vam delovne mize, večja soba za predstavitve in brezplačna kava.

Coworking Plavž, Spodnji Plavž 24e, Jesenice

Tudi posamezniki in ekipe s področja Zgornje Gorenjske imate svoj coworking prostor. Plavž, pri katerem sodelujeta občini Jesenice in Radovljica, vabi, da se jim pridružite in pri samostojni poslovni poti vam bodo nudili mentorstvo in pomoč. Nudijo poslovne prostore z vso potrebno infrastrukturo, sejno sobo in možnost virtualne pisarne.

Kreativni center Mizarnica, Loška cesta 70, Žiri

Kreativni center Mizarnica je bil ustanovljen predvsem z namenom pomoči mladim podjetnikom na področju naprednih tehnologij. Njihov fokus je namenjen virtualni resničnosti (VR) in obogateni resničnosti (AR). V svojem coworking prostoru ponujajo 10 delovnih miz s pripadajočimi osnovnimi potrebščinami.

Dolenjska

Coworking Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto

V Novem mestu lahko svojo mizo najamete za 1, 3 ali 6 mesecev. V okviru Podjetniškega inkubatorja Podbreznik so vam na voljo še ostali skupnostni prostori ter samostojne pisarne. S strani Razvojnega centra Novo mesto pa lahko računate tudi na mentorstvo in pomoč pri razvoju posla.

Skupnost Knof, Kolodvorska ulica 1, Krško in Prvomajska 15, Sevnica

Coworking skupnost v Posavju deluje na dveh lokacijah, v Krškem in Sevnici. Prostor bodo tukaj našli mladi podjetniki, freelancerji in nevladniki. Ponujajo delovne mize, ločen prostor za sestanke, možnost uporabe 3D tiskalnika, CNC stružnice in laserskega rezalnika.

GIG coworking, Obrtniška cesta 2, Grosuplje

Slabe pol ure iz prestolnice vas v Grosuplju pričakuje coworking prostor GIG. Sestavljen je iz 4 ločenih pisarn in osrednjega prostora, kjer je prostora za skupno 8 posameznih delovnih mest. Vsaka pisarna je opremljena z delovno mizo (ki si jo delita 2 sodelavca), predalniki, svoje ideje pa lahko zapisujete na belo magnetno tablo. Prepričani so, da sodelo nedvomno povečuje produktivnost posameznikov.

Primorska

Središče Rotunda, Destradijev trg 11, Koper

Trenutno edini coworking prostor na slovenski obali ponuja središče Rotunda. Najamete lahko celotno mizo ali si jo s kom delite, in sicer za obdobje od 1 meseca do 1 leta. Na voljo so 4 delovna mesta.

Bridge 85, Mednarodni prehod 6, Vrtojba, Šempeter pri Novi Gorici

Goriška regija svoj prostor sodela ponuja v stavbi Primorskega tehnološkega parka. Vsi, ki lahko zaradi narave dela delate kjerkoli, boste tukaj naleteli na prijetno, mirno in produktivno delovno okolje, ki vam ponuja delovno mizo, stol in dostop do hitrega interneta ter sejno sobo. Poleg tega se lahko udeležite še delavnic znanja ali izkoristite uporabno knjižnico s strokovno literaturo.

Coworking Baza, Cankarjeva 3, Tolmin

Med hribi in v bližini Soče se v Tolminu nahaja coworking prostor Baza. Na 90 kvadratnih metrih lahko hkrati sodela 14 uporabnikov. Delovnim mizam pripada vsa obvezna tehnična podpora in oprema. Tolmin ponuja veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa v naravi in na svežem zraku, zato je lahko vaša naslednja dopustniška točka.

Notranjska

Coworking Idrija-Cerkno-Logatec, Arkova ulica 43, Idrija in Bevkova ulica 22, Cerkno

Skupni projekt razvoja podjetništva v regiji ponuja coworking prostore na treh lokacijah, od katerih je lokacija v Logatcu še v pripravi. Ponujajo osnovno infrastrukturo ter omare za shranjevanje. Zaradi omejenosti prostora imajo prednost posamezniki z jasno podjetniško vizijo.

Start:Up Velenje

Štajerska

Štajerski tehnološki park, Pobreška cesta 20, Maribor

V središču Štajerske so vam v okviru sodelovalnega prostora StartTogether na voljo sodobni poslovni prostori v velikosti 150 m2. StartTogether je program podpore podjetništvu v Podravju, ki nudi osnovno infrastrukturo za razvoj poslovnih idej in mentorstvo ter strokovno spremljanje pri razvoju podjetniških idej.

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor

Univerzitetni inkubator Start:up Geek House v svojem sodobno urejenem delovnem okolju ponuja delovno mesto ali lastno pisarno na 500 m2 prostorov. Za inkubirana podjetja podjetniškega inkubatorja Tovarna podjemov je na razpolago 7 pisarn ter 10 delovnih mest v coworking prostoru. Poleg osnovne infrastrukture vam so na voljo še skupna multimedijska učilnica, sejna soba in čajna kuhinja. 

Odprta pisarna, Vetrinjska ulica 30, Maribor

Mariborska Odprta pisarna deluje v sklopu kulturnega prizorišča Vetrinjski dvor, ki je v upravljanju javnega kulturnega zavoda Narodni dom Maribor. Prostor boste tukaj našli predvsem posamezniki iz kulturnih in kreativnih industrij in nevladne organizacije s področja kulture. Na voljo je 15 delovnih miz skupaj s prostorom za shranjevanje, hiter internet, 2 projektni sobi za predstavitve ali sestanke. Uporabnikom so po potrebi brezplačno na voljo tudi ostali prostori Vetrinjskega dvora.

Pisarna, Vetrinjska ulica 30, Maribor

Pisarna je prostor Kluba mariborskih študentov, ki ni klasičen coworking prostor, ampak združuje kavarniško in podjetniško kulturo. Na voljo vam je delovni prostor za veliko mizo, pisarniški material in možnost tiskanja, skeniranja. Zraven pa lahko popijete še litre kave, ki je dobavljena po načelih pravične trgovine.

Inkubator Savinjske regije, Gregorčičeva ulica 6, Celje

V centru Celja vas pričakujejo prostori Inkubatorja Savinjske regije, kjer se na 500 m2 razprostirajo sodobno opremljeni prostori in pisarne. Poleg tega sta vam na voljo še sejna soba za sestanke in 2 prostora za “kravžljanje možganov”, da bodo dobre ideje hitreje prišle do vas.

Kreativnica, Osojnikova cesta 3, Ptuj

V Spodnjem Podravju prostor sodela nudi Kreativnica, kjer iščejo posameznike z jasno vizijo, podjetniško strastjo in voljo po razvoju. Na voljo vam je delovno mesto, souporaba tiskalnika, konferenčna soba, sprostite pa se lahko ob namiznem tenisu ali ročnem nogometu.

Start:up Velenje, Šaleška cesta 2, Velenje

Novejši prostor sodela je v Velenju nastal v okviru razvoja inovativnega podjetništva v regiji. Na voljo je 20 delovnih mest na površini 145 kvadratnih metrov in še enkrat toliko velik skupni prostor, namenjen druženju in izvedbi večjih dogodkov.

Pristop Šoštanj, Kajuhova cesta 1, Šoštanj

V šoštanjskem Pristopu ponujajo najem stalnega in nestalnega delovnega mesta za podjetnike, s.p.-je, prekarce, svobodnjake in inovatorje. Nudijo vse osnovne potrebščine, zraven pa tudi sejno sobo za sestanke, seminarje in izobraževanja.

SocioLab, stične točke v Spodnjem Podravju

V okviru projekta SocioLab je v sp. Podravju na voljo tudi 6 stičnih točk, ki povezujejo ljudi in gospodarstvo z namenom razvoja socialne ekonomije in nudenja prostorov. Prostore za sodelo, sejne sobe in osnovne potrebščine za pisarniško delo najdete na naslednjih lokacijah:

 • Cirkulane 56, Cirkulane
 • Trg osvoboditve 9, Lenart
 • Slovenski trg 6, Ptuj
 • Trg svobode 5, Slovenska Bistrica
 • Tkalski prehod 4 (prostori Fundacije Prizma in Fablab Zavoda Citilab)
 • Volkmerjev prehod 4 (prostori Združenja CAAP)

Prekmurje

Aurora Coworking, Lendavska ulica 43, Murska sobota

Aurora coworking je bil dve leti zaporedoma dobitnik nagrade za najboljši coworking prostor v Sloveniji. Majhna skupina podjetnikov na čelu z lastnikom perujskega porekla, Joseom Antoniom Moralesom, gradi uspehe na prekmurski ravnici.

Pomurski tehnološki park, Plese 9a, Murska Sobota in Prešernova 2, Ljutomer

Pomurski tehnološki park ponuja delovni prostor v najem v Murski soboti in Ljutomeru. Klasični prostor sodela je na voljo le v Murski soboti, medtem ko lahko v Ljutomeru najamete pisarniški prostor.

Coworking prostori, ki ne delujejo več

Nekateri coworking prostori so prenehali z delovanjem, začasno ali trajno. To so:

 • Tkalka, Maribor
 • Zavod BIG, Ljubljana
 • Punkt, Trbovlje
 • Kreaktor, Slovenske Konjice
 • Coworking Lucija
 • Riiba, Izola
 • Desk sharing Brazde, Maribor
 • Coworking Rače
 • Coworking v Kinu Šiška, Ljubljana
 • Ping pong Kreativni center, Trzin

Poznate še kakšen coworking prostor v Sloveniji, ki smo ga morda izpustili? Sporočite v komentarjih in z veseljem ga bomo dodali na seznam.

Komentarji

  • Ana Eterović Klemenčič

   Ana Eterović Klemenčič

   25. 7. 2019. v 22:44

   Živjo Jasna! Coworking Plavž je dodan na seznam. Če najdeš še kakšen coworking prostor, ki smo ga izpustili, nam sporoči in z veseljem ga dodamo na seznam. Seznam se bo dopolnjeval sproti. Lep pozdrav!

Comments are closed.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.

Kultura 2.0

Dva piksla spodnjih hlačk: ženske kot junakinje računalniških iger

Igre so najnovejša pridobitev zabavne industrije. Pa so s tem tudi najnaprednejša? Pri prikazu človeških odnosov žal ne. Na tem področju capljajo celo za hollywoodskimi filmi.