Visionect v Las Vegasu prejel nagrado za najboljšo ekološko inovacijo - Netokracija.si

Visionect v Las Vegasu prejel nagrado za najboljšo ekološko inovacijo

Slovenski Visionect je na sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu za varčni zaslon Joan Meeting Room Assistant prejel odličje za najboljšo inovacijo na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij.

Visonect Joan CES
Visionect je v Las Vegasu prejel odličje za najboljšo inovacijo na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij (foto: Visionect).

Joan Meeting Room Assistant je prepričala organizatorje sejma zabavne elektronike CES, ki te dni poteka v Las Vegasu, in osvojila nagrado za eno najboljših inovacij na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij. Poleg Visionectove rešitve je to nagrado prejelo le še 8 drugih rešitev.

Joan je pametna digitalna tabla z obvestili, koledar in organizator dela z zaslonom, ki temelji na e-črnilu. Zaradi tega porabi 99 odstotkov manj energije od konkurenčnih izdelkov s klasičnimi zasloni LCD. Z enim polnjenjem baterije deluje do tri mesece, njen programski vmesnik pa podpira integracijo s spletnimi koledarskimi storitvami, kot so Office 365, Google Apps in Microsoft Exchange.

Kot že ime (Meeting Room Assistant) pove, je Joan namenjena predvsem uporabi v sejnih sobah, kjer jo uporabnik lahko preprosto namesti, brez uporabe kablov.

Visionectova tehnologija v 33 državah

Ljubljansko visokotehnološko podjetje Visionect je bilo ustanovljeno leta 2007. Ustanovili so ga trije partnerji, vsi imajo še danes aktivno vlogo v podjetju – Matej Zalar kot izvršni direktor, Luka Birsa kot tehnični direktor in Rok Zalar kot vodja razvoja. Leta 2014 je podjetje vstopilo na trg digitalnega označevanja, takrat se je Visionectu pridružil tudi Jaka Stele kot poslovni direktor.

Foto: Visionect
Foto: Visionect

Podjetje je še pred kakšnim letom imelo okrog 10 zaposlenih, danes jih je že 22. Poleg tega redno sodelujejo z nekaj deset strokovnjaki, poslovnimi in tehnološkimi partnerji, ki jim pomagajo pri proizvodnji elektronike, raziskavah ter načrtovanju in oblikovanju rešitev.

Visionect razvija sisteme za brezžično digitalno označevanje mestnih površin, potniškega prometa, cest, stavb in notranjih prostorov. Skupaj s partnerji E-Ink, Epson, Microsoft in STMicroelectronics omogočajo izdelavo elektronskih tabel in drugih digitalnih oznak z nizko porabo energije.

Skupaj s Slovenijo je Visionectova tehnologija trenutno prisotna v 33 državah po svetu. Zadnje države, v katere je Visionect dobavljal prikazovalnike iz e-papirja, so Avstralija, Belgija, Nemčija, Švica, Velika Britanija, Združene države Amerike, Italija, Francija, Singapur, Japonska in Norveška.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.