Visionect v Las Vegasu prejel nagrado za najboljšo ekološko inovacijo - Netokracija.si

Visionect v Las Vegasu prejel nagrado za najboljšo ekološko inovacijo

Slovenski Visionect je na sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu za varčni zaslon Joan Meeting Room Assistant prejel odličje za najboljšo inovacijo na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij.

Visonect Joan CES
Visionect je v Las Vegasu prejel odličje za najboljšo inovacijo na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij (foto: Visionect).

Joan Meeting Room Assistant je prepričala organizatorje sejma zabavne elektronike CES, ki te dni poteka v Las Vegasu, in osvojila nagrado za eno najboljših inovacij na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij. Poleg Visionectove rešitve je to nagrado prejelo le še 8 drugih rešitev.

Joan je pametna digitalna tabla z obvestili, koledar in organizator dela z zaslonom, ki temelji na e-črnilu. Zaradi tega porabi 99 odstotkov manj energije od konkurenčnih izdelkov s klasičnimi zasloni LCD. Z enim polnjenjem baterije deluje do tri mesece, njen programski vmesnik pa podpira integracijo s spletnimi koledarskimi storitvami, kot so Office 365, Google Apps in Microsoft Exchange.

Kot že ime (Meeting Room Assistant) pove, je Joan namenjena predvsem uporabi v sejnih sobah, kjer jo uporabnik lahko preprosto namesti, brez uporabe kablov.

Visionectova tehnologija v 33 državah

Ljubljansko visokotehnološko podjetje Visionect je bilo ustanovljeno leta 2007. Ustanovili so ga trije partnerji, vsi imajo še danes aktivno vlogo v podjetju – Matej Zalar kot izvršni direktor, Luka Birsa kot tehnični direktor in Rok Zalar kot vodja razvoja. Leta 2014 je podjetje vstopilo na trg digitalnega označevanja, takrat se je Visionectu pridružil tudi Jaka Stele kot poslovni direktor.

Foto: Visionect
Foto: Visionect

Podjetje je še pred kakšnim letom imelo okrog 10 zaposlenih, danes jih je že 22. Poleg tega redno sodelujejo z nekaj deset strokovnjaki, poslovnimi in tehnološkimi partnerji, ki jim pomagajo pri proizvodnji elektronike, raziskavah ter načrtovanju in oblikovanju rešitev.

Visionect razvija sisteme za brezžično digitalno označevanje mestnih površin, potniškega prometa, cest, stavb in notranjih prostorov. Skupaj s partnerji E-Ink, Epson, Microsoft in STMicroelectronics omogočajo izdelavo elektronskih tabel in drugih digitalnih oznak z nizko porabo energije.

Skupaj s Slovenijo je Visionectova tehnologija trenutno prisotna v 33 državah po svetu. Zadnje države, v katere je Visionect dobavljal prikazovalnike iz e-papirja, so Avstralija, Belgija, Nemčija, Švica, Velika Britanija, Združene države Amerike, Italija, Francija, Singapur, Japonska in Norveška.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.