Visionect v Las Vegasu prejel nagrado za najboljšo ekološko inovacijo

Slovenski Visionect je na sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu za varčni zaslon Joan Meeting Room Assistant prejel odličje za najboljšo inovacijo na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij.

Visonect Joan CES
Visionect je v Las Vegasu prejel odličje za najboljšo inovacijo na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij (foto: Visionect).

Joan Meeting Room Assistant je prepričala organizatorje sejma zabavne elektronike CES, ki te dni poteka v Las Vegasu, in osvojila nagrado za eno najboljših inovacij na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij. Poleg Visionectove rešitve je to nagrado prejelo le še 8 drugih rešitev.

Joan je pametna digitalna tabla z obvestili, koledar in organizator dela z zaslonom, ki temelji na e-črnilu. Zaradi tega porabi 99 odstotkov manj energije od konkurenčnih izdelkov s klasičnimi zasloni LCD. Z enim polnjenjem baterije deluje do tri mesece, njen programski vmesnik pa podpira integracijo s spletnimi koledarskimi storitvami, kot so Office 365, Google Apps in Microsoft Exchange.

Kot že ime (Meeting Room Assistant) pove, je Joan namenjena predvsem uporabi v sejnih sobah, kjer jo uporabnik lahko preprosto namesti, brez uporabe kablov.

Visionectova tehnologija v 33 državah

Ljubljansko visokotehnološko podjetje Visionect je bilo ustanovljeno leta 2007. Ustanovili so ga trije partnerji, vsi imajo še danes aktivno vlogo v podjetju – Matej Zalar kot izvršni direktor, Luka Birsa kot tehnični direktor in Rok Zalar kot vodja razvoja. Leta 2014 je podjetje vstopilo na trg digitalnega označevanja, takrat se je Visionectu pridružil tudi Jaka Stele kot poslovni direktor.

Foto: Visionect
Foto: Visionect

Podjetje je še pred kakšnim letom imelo okrog 10 zaposlenih, danes jih je že 22. Poleg tega redno sodelujejo z nekaj deset strokovnjaki, poslovnimi in tehnološkimi partnerji, ki jim pomagajo pri proizvodnji elektronike, raziskavah ter načrtovanju in oblikovanju rešitev.

Visionect razvija sisteme za brezžično digitalno označevanje mestnih površin, potniškega prometa, cest, stavb in notranjih prostorov. Skupaj s partnerji E-Ink, Epson, Microsoft in STMicroelectronics omogočajo izdelavo elektronskih tabel in drugih digitalnih oznak z nizko porabo energije.

Skupaj s Slovenijo je Visionectova tehnologija trenutno prisotna v 33 državah po svetu. Zadnje države, v katere je Visionect dobavljal prikazovalnike iz e-papirja, so Avstralija, Belgija, Nemčija, Švica, Velika Britanija, Združene države Amerike, Italija, Francija, Singapur, Japonska in Norveška.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.