Win or Snooze: Slovenska aplikacija za zaspance na Kickstarterju

Win or Snooze: Slovenska aplikacija za zaspance na Kickstarterju

Topla postelja, lepe sanje in ... budilka! Neprijeten predmet, brez katerega vendarle ne moremo. Ekipa neodvisnih razvijalcev se je odločila, da popestri zbujanje in ustvarila igro Win Or Snooze, ki se na Kickstarterju poteguje za 40.000 ameriških dolarjev.

Win or Snooze je igra, ki vam preprečuje, da bi zjutraj ponovno zaspali po zvonjenju budilke. Na Kickstarterju cilja na 40.000 dolarjev. Vir: Win or Snooze
Win or Snooze je igra, ki vam preprečuje, da bi zjutraj ponovno zaspali po zvonenju budilke. Na Kickstarterju cilja na 40.000 ameriških dolarjev.

Marsikdo med nami je tak, ki vsako jutro bije prav neverjetne boje proti svoji budilki, vsaj trikrat pritisne na gumb “snooze” in tako preloži vstajanje ter poleži še nekaj minut. Pa vendarle, čas ne stoji in budilka se znova oglasi. Boste vstali ali spanec ponovno preložili?

Skupinska igra v boju proti jutranji zaspanosti

Ekipa neodvisnih razvijalcev in zaspancev iz Celja in Ljubljane je pred kratkim prišla na idejo o združitvi igrifikacije in jutranje budilke. Tadej Štrok, produktni vodja, je ob pisanju diplomske naloge pomislil na to, da bi lahko svoje probleme z jutranjo zaspanostjo rešil na zanimiv in privlačen način, z igro! Okrog sebe je zbral še štiri fante: oblikovalca Nevena Cvijanovića, ilustratorja Žiga Aljaža, iOS razvijalca Jureta Lajlarja in Android razvijalca Saša Pompeta. Rodila se je aplikacija Win or Snooze.

Win or Snooze je mobilna aplikacija, ki težave z zbujanjem rešuje z zabavno igro. Namen igre je, da posamezniku prepreči, da bi preložil vstajanje in znova zaspal, ter ga tako motivira, da začne nov dan ob zadani uri. Vsakič, ko ne pritisnete na gumb “snooze”, dobite točke, nagrade, vaš igralski avatar pa postane močnejši. V obratnem primeru pa postanete slabši in izgubite točke.

Precej preprosta igra je zanimiva tudi zaradi elementa povezovanja: igrate jo lahko skupaj s svojimi prijatelji, zaradi česar je Win or Snooze prva igra-budilka za več igralcev. S prijatelji tako tekmujete v točkah, prek aplikacije pa jim lahko tudi spreminjate glasnost in melodijo budilke ter čas bujenja.

snooze
Igro lahko igrate skupaj s svojimi prijatelji in jim pri tem spreminjate nastavitve bujenja – glasnost in melodijo ter tudi čas bujenja.

Na Kickstarter po 40.000 ameriških dolarjev

Konec septembra se je ekipa WoS svoj projekt odločila predstaviti tudi na Kickstarterju, kjer do 22. oktobra zbirajo sredstva. Njihov cilj je 40.000 ameriških dolarjev, trenutno se približujejo 10% zastavljenega cilja, do konca kampanje pa je še 19 dni. Kot nam je zaupal Tadej Štrok:

Po financiranje na Kickstarter smo odšli z namenom, da se nam zaenkrat še ne bi bilo potrebno ukvarjati z monetizacijo in bi pridobljena sredstva tako lahko usmerili v gradnjo premišljene in zabavne igralne mehanike ter odlične uporabniške izkušnje. Menimo, da je to ključnega pomena za izgradnjo široke baze zadovoljnih in predvsem rednih uporabnikov. Čez čas bomo seveda razmislili tudi o načinu monetizacije, najverjetneje v obliki “in-app” nakupov, ampak šele, ko bomo pridobili dovolj podatkov o uporabniški izkušnji in odzivu na različne funkcije. Vsekakor pa ne bi želeli z načinom monetizacije pretirano posegati v igralno izkušnjo.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.