YouTube ‘pre-roll’ oglaševanje od danes tudi v Sloveniji in regiji! - Netokracija.si

YouTube ‘pre-roll’ oglaševanje od danes tudi v Sloveniji in regiji!

Danes v Ljubljani Google uradno predstavlja video oglaševanje na spletnem servisu YouTube. Gre za video oglase, ki se pojavijo pred predvajanjem videa, ki si ga želite ogledati, in ki jih lahko po nekaj sekundah prekinete s klikom na 'Skip ad' ter nadaljujete z ogledom želene vsebine.

YouTube oglašavanje u regiji.
YouTube oglaševanje v regiji

Danes v Ljubljani Google uradno predstavlja video oglaševanje na spletnem servisu YouTube. Gre za video oglase, ki se pojavijo pred predvajanjem videa, ki si ga želite ogledati, in ki jih lahko po nekaj sekundah prekinete s klikom na ‘Skip ad’ ter nadaljujete z ogledom želene vsebine.

Naši viri iz agencijskih logov pravijo, da največje blagovne znamke v regiji (‘pre-roll’ oglaševanje bo Google lansiral tudi na Hrvaškem in v Srbiji) že pripravljajo YouTube kampanje, kar pomeni, da bo YouTube kmalu zavzel mesto v proračunih za oglaševanje na spletu. To bo vplivalo tudi na produkcijo oglasov, saj bodo kreativci poleg televizijskih oglasov ustvarjali tudi posebne video rešitve za oglaševanje na najbolj priljubljenem video servisu na svetu.

YouTube event Ljubljana
V živo iz Googleovega dogodka v atriju ZRC SAZU v Ljubljani (foto: Luka Hajdin)

Čeprav je dolžina oglasov lahko poljubna, Google priporoča 30-sekundne oglase, saj je možnost, da si jih uporabniki ogledajo v celoti, bistveno večja. Tovrstni oglasi se predvajajo tudi na pametnih napravah. Tako kot pri vseh Googleovih oglaševalskih produktih, bodo oglaševalci imeli zelo podroben vpogled v merljivost in uspešnost kampanj. Poleg ‘pre-roll’ formata, se bodo video oglasi prikazovali tudi med rezultati iskanja na YouTubeu in drugih lokacijah (format TrueView video ads). Oglaševalci svoje video posnetke nalagajo na YouTube, tako da stroška gostovanja za video datoteke ni.

Vsekakor bo zanimivo opazovati, v katero smer bodo šle kreative in kdo izmed slovenskih oglaševalcev se bo prvi opogumil in plačal lokalno kampanjo. Več informacij o novem oglaševanju pa kmalu na Netokraciji!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.