Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale - Netokracija.si

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Kot vsak fant sem bil vedno navdušen, ko je šlo za takšno “mašinerijo”, zato je bilo kar nekako samoumevno, da se lotim igre, v kateri se pluje in bori z ladjami, in hitro se je nakopičilo na stotine ur ob igranju World of Warships.

Moja zgodovina z ladjami se je začela tam nekje leta 2015 ob izidu odprte bete, ki sem jo igral bolj ali manj ves čas in doživel prav vse nove spremembe v igri. Čeprav je od takrat preteklo že precej časa in sem na žalost izgubil podatke starega računa, se te dni vračam v WoWs, da bi zaigral v popolnoma drugačnem načinu: battle royale. Natančneje battle royale, v kateri se v postapokaliptičnem svetu s svojo ladjo borite proti drugim velikim ladjam. Že samo to bi moralo zadostovati, da jo greste igrat, če vprašate mene.

Če ne poznate World of Warships, gre za igro, v kateri upravljate eno izmed 100 zgodovinskih ladij in se na spletu borite proti drugim igralcem, podobno kot pri World of Tanks, drugi uspešnici studia Wargaming. Prav tako lahko občasno igrate v nekoliko drugačnem okolju, v posebnih epizodah za noč čarovnic in podobnih konverzijah, ki menjajo skoraj vse spremljajoče mehanizme razen plutja in streljanja.

Battle royale v morju?

Nič čudnega, da so se razvijalci iz Wargaminga odločili zapluti v vode tega žanra z novim dogodkom rogue wave v igri. Igre battle royale so v zadnjih dveh letih dvignile toliko prahu, da je težko najti osebo, ki ne bi vsaj slišala za PUBG, Fortnite ali Apex, obstajajo pa številne igre, ki skušajo to formulo izkoristiti, da bi ponudile nekaj več. V zadnjem času sem tako preizkusil igre, v katerih upravljate avtomobil, tovornjak in druge bizarne stvari, toda nobena ni bila preveč dobra.

Čeprav se sprva zdi malo čudno igrati v tem načinu in pluti z ladjo, je Wargaming dobro opravil svoje delo in se glavni mehanizmi ne menjajo preveč, hkrati pa je na voljo dovolj novih funkcij, da vse skupaj deluje sveže. Ker bi bilo nerealno pričakovati 100 ladij na zemljevidu, so razvijalci tudi tukaj nekoliko drugače razporedili moči.

Plovba velikih ladij je seveda (vizualno) mnogo počasnejša kot tek ali druge vrste prevoza, ki jih sicer najdemo v igrah battle royale, zato vam bo igranje tega načina WoWs verjetno precej drugačno, če ste se navadili na nemirno tekanje po hišah. Ko plujete z ladjo, ni ravno veliko hitrih premikov, obratov ali skrivanja. Vsako potezo je vseeno treba predvideti vnaprej in čeprav je to zahtevno, prinaša veliko mero zadovoljstva, ko vse opravite tako, kot je treba, in potopite nasprotnika.

Obdržite se na gladini do konca

V tej igri battle royale ne boste popolnoma sami kot v PUBG, temveč so mehanizmi bolj podobni Apexu, saj ste v ekipi s še dvema ladjama. Cilj igre je seveda, da ob koncu kroga plujejo samo še ladje vaše ekipe, toda pri ladjah ni nobenega elementa iskanja orožja in opreme, saj imate topove na ladji že od začetka.Kar zbirate, so bonusi, na primer za gašenje požara, kar je sicer od začetka na voljo v “glavnem” načinu igre. Zanje se boste morali boriti okrog kontrolnih točk, kar je najbližje iskanju orožja v ostalih igrah te vrste.

Zanimivo je, kako se je ekipa, ki tiči za igro, odločila razviti nekaj popolnoma novih ladij oziroma nekaj priljubljenih modelov obleči v zarjavele različice z velikimi krožnimi žagami in podobnimi dodatki, z njimi pa upravljajo tudi novi kapitani. Na voljo so vam tri ladje, izmed katerih lahko vsako nadgradite, ko za to zberete dovolj sredstev, in s tem povečate svoje možnosti za preživetje v tem okolju.

Nagrada za postapokaliptično preživetje bodo nove kamuflaže za ladje, ki jih lahko uporabite pri “običajnem” igranju, če pa boste zares dobri, si morda za vedno prislužite katero izmed ladij, s katerimi ste imeli priložnost igrati v načinu battle royale. Ta poseben način ponuja tudi posebne misije in nagrade ter je del večje nadgradnje igre, ki skuša rešiti nekatere težave z ravnotežjem ladij in orožja.

Če vprašate mene, je logično, da so se razvijalci mehanizme odločili preizkusiti na ta način, preden jih morda vgradijo kot stalne možnosti, in ni prvič, da ekipa World of Worships tako preverja odziv skupnosti. V eni izmed preteklih posebnih epizod v igri smo lahko upravljali podmornico, pri kateri gre za funkcionalnost, ki smo si je želeli že leta, čeprav še vedno ni popolnoma dostopna.

Moja kratka izkušnja z novim načinom igranja je zelo pozitivna, saj je zares zanimiv in zabaven. Če se želite preizkusiti v igri, lahko to storite takoj danes in zaplujete ne le v načinu battle royale, temveč tudi v “običajnem” morju. :)

Srečno pot in mirno morje!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.

Kultura 2.0

Dva piksla spodnjih hlačk: ženske kot junakinje računalniških iger

Igre so najnovejša pridobitev zabavne industrije. Pa so s tem tudi najnaprednejša? Pri prikazu človeških odnosov žal ne. Na tem področju capljajo celo za hollywoodskimi filmi.