Zaženi svoje globalno socialno gibanje

Zaženi svoje globalno socialno gibanje

V petek, 15. maja ob 17. uri, se bo v ljubljanskem DPlacu na Dunajski cesti 20 zgodil PODIM post dogodek, na temo ustvarjanja globalnih socialnih gibanj, ki lahko spremenijo svet.

postPodimEventLj

Mohd Zikry Kholil in Daniel de Gruijter, soustanovitelja globalnega gibanja Incitement, ki je prisotno v kar 37 državah in posameznike spodbuja k pozitivnim vizijam, ciljem, znanjem, bosta predstavila dileme s katerimi se srečujejo družbena gibanja pri prehodu v socialno podjetništvo.

Mohd Zikry Kholil bo v predavanju z naslovom »Pomembnost in teža socialnih gibanj« razložil, kako začeti s svojim gibanjem in s pomočjo skupnosti širiti socialne ideje in dvigovati zavest. V 21. stoletju se pojavlja vse več tovrstnih gibanj, ki imajo pomemben vpliv na oblikovanje in izboljševanje sveta. Nekatera gibanja gredo celo tako daleč, da lahko vplivajo celo na politična gibanja. Zikry bo predstavil pomembnost socialnih gibanj, predstavil pa bo tudi svojo zgodbo, kako je njegovo gibanje preraslo v pravo globalno socialno podjetje.

Daniel de Gruijter pa se bo v predavanju z naslovom »Kopiraj in prilepi dilema« dotaknil teme, kako kopiranje obstoječih in delujočih strategij za rast socialnega podjetja lahko pripelje do zaviranja pri ustvarjanju resničnih in trajnih sprememb. Na predavanju boste dobili konkretne primere in predloge, kako se soočiti z »Copy/Paste« dilemo.

Dogodek je javne narave, predhodna prijava pa je obvezna. Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno. Predavanja in pogovori bodo potekali v angleškem jeziku.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.